Vår vision

Deltagare

  • Konventet ska vara tillgängligt. Det ska vara lätt att hitta och förstå information samt att delta i och skapa  nya aktiviteter
  • Konventet ska ha en stark gemenskap där målet är att alla deltagare ska känna sig inkluderade och sedda
  • Konventet ska ha temat postapokalyps och ge en karavankänsla. Område, kostym och fordon ska bidra till stämningen. Lägret ska vara ett tillfälligt läger som ger intrycket av att ha byggts upp för en dag där personer samlats för att umgås.

Påverkan

  • Vi vill verka för att personer ska öka sin förståelse för olika hobbies och på så sätt överbrygga klyftor och föra personer och hobbies närmare varandra. Vi vill göra detta genom vår gemensamma faktor, intresset för postapokalyps.

 

Hur ser Postcon ut?

Läs vidare nedåt om du vill veta mer om hur Postcon ser ut samt få tips på hur du själv kan klä dig och fixa ditt läger!

 

Kläder

Foto: Emelie Olsson

Vi ser gärna att du har på dig kläder/kostym/cosplay som passar temat, men det är inget krav för att delta. En sjysst patina på vilka kläder som helst kommer dock höja helhetsintrycket! Att patinera kläder är inte speciellt svårt och tar inte så lång tid! Du kan exempelvis patinera din farmors gamla pälsrock eller dina sköna jeans.

Med patinerade menar vi att dina kläder ska se lite skitiga och slitna ut. Enkla tips på hur du gör detta hittar du t.ex. här Nuclear Snail Studios

Boende

Foto: Per Larsson

Alla bor i eget medhavt boende och ni tilldelas lägerplats med grus/jord/gräs som underlag. Precis som med patinerade kläder ser vi gärna att även ditt boende passar temat, men det går givetvis bra med ett vanligt tält också. Har du inte möjlighet att ordna eget boende? Hör av dig till oss! Vi kommer ha ett begränsat antal platser i ett större tält.

Området

Sommaren 2018 arrangeras Postcon Caravan i Ramhälls gruva. Det är en nedlagt industriområde med storslagna gamla industribyggnader, sjöar, skog och öppna ytor. Se bilder från området på Google maps

Mellan 2015-2017 arrangerades Postcon i Forsby kalkbrott, en delvis nedlagt industri. Här började den berömda kalklinbanan som gick genom Södermanlands och Västmanlands län. Då den byggdes var banan Europas längsta, och var från 1987 fram till rivningen 2013 världens längsta fungerande linbana.

 

Inspiration

Film inför Postcon 2017:

För att få inspiration inför konventet kan du även kolla in följande filmer, spel och böcker:
The Road (film)
Mad Max (film)
Fallout (spelserie)
The 100 (tv-serie)
Mutant år 0 (rollspel)