Våra visioner

Deltagare

  • Konventet ska vara tillgängligt. Det ska vara lätt att hitta och förstå information samt att delta i och skapa  nya aktiviteter
  • Konventet ska ha en stark gemenskap där målet är att alla deltagare ska känna sig inkluderade och sedda
  • Konventet ska ha temat postapokalyps. Område, kostym och fordon ska bidra till en dystopisk stämning

Påverkan

  • Vi vill verka för att personer ska öka sin förståelse för olika hobbies och på så sätt överbrygga klyftor och föra personer och hobbies närmare varandra. Vi vill göra detta genom vår gemensamma faktor, intresset för postapokalyps.

 

Hur ser Postcon ut?

Läs vidare nedåt om du vill veta mer om hur Postcon ser ut samt få tips på hur du själv kan klä dig och fixa ditt läger!

 

Kläder

Foto: Emelie Olsson

Det finns inga krav på att du måste patinera dina kläder, men det kommer bidra till den stämning vi vill skapa. Att patinera kläder är inte speciellt svårt och tar inte så lång tid! Du kan exempelvis patinera din farmors gamla pälsrock eller dina sköna jeans.

Med patinerade menar vi att dina kläder ska se lite skitiga och slitna ut. Enkla tips på hur du gör detta hittar du t.ex. här Nuclear Snail Studios

Det går såklart även bra att komma cosplay eller annan dräkt/kostym, men även där tror vi att helhetsintrycket på din dräkt förhöjs med schysst patina!

Boende

Foto: Per Larsson

Alla bor i eget medhavt boende och ni tilldelas lägerplats med grus som underlag. Det finns möjlighet att bygga upp sitt eget läger på plats och det kommer även delas ut pris för det häftigaste lägret.

Området

Platsen för konventet under 2015-2017 var Forsby kalkbrott, en delvis nedlagt industri med alla de rätta postapokalyptiska attributen. Här började den berömda kalklinbanan som gick genom Södermanlands och Västmanlands län. Då den byggdes var banan Europas längsta, och var från 1987 fram till rivningen 2013 världens längsta fungerande linbana.

I Forsby gick det att uppleva början till en postapokalyptisk by (Camp Coral där alla läger var), gamla industribyggnader, kristallblåa sjöar, karga kalkväggar, storslagna vyer och såklart en hel massa kalk!

Läs mer om kalklinbanan och Forsby kalkbrott här

 

Inspiration

För att få inspiration inför konventet kan du kolla in följande filmer, spel och böcker:
The Road (film)
Mad Max (film)
Fallout (spelserie)
The 100 (tv-serie)
Mutant år 0 (rollspel)